Eğitim

PAÜ Yeni Akademik Yıla Yeni Eğitim Modeli ile Başlıyor

PAÜ Yeni Akademik Yıla Yeni Eğitim Modeli ile Başlıyor

Pamukkale Üniversitesi (PAÜ)’de yeni öğrenci kayıtları yüz yüze ve internet ortamında olmak üzere iki farklı şekilde yapılmaya devam ederken, Koronavirüs (COVID-19) salgınını yayılımını önlemeye yönelik PAÜ’de hayata geçirilen Aktif Eğitim Modeli ile 2020-2021 Eğitim-Öğretim Yılı’nda dersler, 5 Ekim 2020 tarihinde başlayacak.

Pamukkale Üniversitesi’nde yeni kayıt dönemi yüz yüze ve internet ortamı olmak üzere farklı şekillerde devam ederken, Pamukkale Üniversitesi’ni kazanan öğrenciler kayıtlarını gerçekleştirmek üzere internet üzerinden ya da doğrudan fakültelerde kurulan kayıt masalarından işlemlerini tamamlıyorlar.

Diğer yıllardan farklı olarak bu yıl, Koronavirüs salgınının yayılmasını önlemeye yönelik, yüz yüze gerçekleştirilen kayıt işlemlerinde bir dizi tedbirler alındı. Kayıtların yapıldığı alanlara öğrenciler maskesiz alınmazken kayıt işlemleri için gelen öğrencilerin ateş ölçümü yapıldı, masalarda dezenfektan bulunduruldu. Fiziksel mesafe kuralı aşılmaması adına öğrencilerin kayıt işlemleri küçük gruplar halinde gerçekleştirildi.

2020-2021 Eğitim Öğretim Yılı Güz Yarı dönemi; Koronavirüs salgının yayılmasını önlenmesi kapsamında yeni eğitim modeline geçiş yapan Pamukkale Üniversitesi’nde dersler, genel olarak uzaktan eğitim ile yapılacak. Eğitim-öğretim yılı güz dönemi, 5 Ekim 2020 tarihinde başlayacak. Diş Hekimliği Fakültesi, Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesinde dersler ağırlıklı olarak örgün eğitimle gerçekleştirilirken; Tıp Fakültesi, Sağlık Bilimleri Fakültesi ve Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Yüksekokulunda dersler sadece son sınıf öğrencileri için örgün eğitimle yapılacak.

31 Ağustos 2020 tarihinde başlayıp 5 Eylül 2020 tarihine kadar yüz yüze, 6 Eylül Pazar Saat 23.59’a kadar da internet üzerinden öğrenciler kayıtlarını gerçekleştirebilecek.

Rektör Vekili Prof. Dr. Kutluhan, Kayıt Masalarında Yeni Kayıt Öğrenciler ile Tanışıp Sohbet Etti

Pamukkale Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Ahmet Kutluhan, Rektörlük Binasında hazırlanan kayıt masalarını ziyaret ederek burada kayıt işlemlerini tamamlayan öğrenciler ile bir süre sohbet etti. Pamukkale Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Sosyoloji Bölümü’nü kazanarak kayıt işlemlerini engelli öğrenci kayıt biriminde gerçekleştiren Hatice Honluk isimli öğrenci ile de yakından ilgilenen Rektör Vekili Prof. Dr. Kutluhan, dersliğe ulaşılabilirlik konusunda bir sorun yaşaması durumunda bu sorunu kendisiyle paylaşmasını isteyerek, olası sorunu en kısa sürede çözeceklerini dile getirdi.

,

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

,

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL