Kültür-Sanat

PAÜ’nün Öncülüğünde “Yöresel Yemekler Sunumu ve Tadımı ile 2. Gastronomi Yarışması” Düzenlendi

PAÜ’nün Öncülüğünde “Yöresel Yemekler Sunumu ve Tadımı ile 2. Gastronomi Yarışması” Düzenlendi

Denizli Valiliği, Denizli Büyükşehir Belediyesi ve Pamukkale Üniversitesi Turizm Fakültesi ortaklığında 21-27 Mayıs Türk Mutfağı Haftası kapsamında Tarihi Osman Bey Konağı’nda “Yöresel Yemekler Sunumu ve Tadımı ile 2. Gastronomi Yarışması” etkinlikleri gerçekleştirildi.

Türk mutfak kültürünün ve gastronomi değerlerimizin tanıtımı amacıyla gerçekleştirilen Türk Mutfağı etkinliğine Pamukkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kutluhan, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Necip Atar, Prof. Dr. M. Ensar Yeşilyurt ve Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Serkan Bertan katıldı.

Geçtiğimiz yıl Pamukkale Üniversitesi ‘30 Yıl 30 Tema Etkinlikleri’ kapsamında gerçekleştirilen “Denizli 1. Gastronomi Yarışmasında” coğrafi işaretli ürün olarak Denizli leblebisini tanıtmak, leblebi ile ilgili yeni ürünler ortaya çıkarmak amacıyla gerçekleştirilen Denizli gastronomi yarışmasında Denizli leblebisi ile kullanılan yöntem ve metotları geliştirilerek yeni ürünler ortaya çıkmıştı. Leblebi Tatlısı, Denizli Leblebiden Humus, Leblebili Lokma Tatlısı, Denizli Leblebili Muzlu Magnolya Tatlısı, Leblebi Çorbası, Leblebi Kurabiyesi, Leblebili Ekmek, Leblebili Kurabiye, Krokanlı Leblebi Helvası, Leblebili Humus Yatağında Pirzola, Leblebili Sufle, Kulebi, Leblebili Helva, Lebcake, Leblebi Tozlu Kurabiye, Leblebili İncir Dolması, Leblebili Profiterol, Leblebili Kalamar Dolması Aronya Soslu, Leblebili Türk Kahvesi ürünleri geliştirildiği yarışmanın bu yılki teması Denizli’nin coğrafi işaretli ürünü olan Kale biberini tanıtmak üzerine belirlendi.

Türk Mutfağı Haftası kapsamında coğrafi işaretli ürün olarak Kale biberini tanıtmak, Kale biberi ile ilgili yeni ürünler ortaya çıkarmak amacıyla gerçekleştirilen ‘Denizli 2’inci Gastronomi Yarışması’nda her yarışmacı birbirinden yaratıcı tabaklar ile coğrafi işaretli Kale biberini tanıtmaya katkı sağladı.

PAÜ Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Serkan Bertan’ın jüri üyesi olarak yer aldığı Denizli 2. Gastronomi Yarışmasında; Kale Dessert, Kale Biber Tatlısı, Kale Usulü Pizza, Çıtır Dolma, Kuru Biber Çanağında Kısır, Kale Biberine Sarılı Dana Madalyon, Kale Biberi Dolması, Düşler, Kale Biberli Mousse, Tatlı Alev, Unlu Kale Biberi Tatarı, Kale Biberli Üçkulak Tatlısı, Leblebili Kale Biberi Çorbası, Kale Biberinden Dolma ve Kurutulmuş Biber Mezesi lezzetler yer aldı.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL