Siyaset

Pazarlar Yangın Yeri

Pazarlar Yangın Yeri

Yaklaşan Ramazan Bayramı öncesi semt pazarlarını gezerek vatandaşların dertlerini dinleyen Cumhuriyet Halk Partili Sedat Demirci “Alım gücünün düştüğü şu günlerde tüm ürünler ateş pahası. İnsanlar bırakın bayramlık almayı, evine meyve sebze alamıyor” dedi. 

Cumhuriyet Halk Partili Sedat Demirci, yaklaşan Ramazan Bayramı öncesinde semt pazarlarını gezdi. Hem esnaf hem de vatandaşla bir araya gelen Demirci, fahiş fiyatlar yüzünden insanların evlerine temel ihtiyaçlarını dahi alamadığını söyledi. 

ESNAF DA ŞİKAYETÇİ VATANDAŞ DA 

İki üç katına çıkan üretim maliyetleri nedeni ile tüm ürünlerin fiyatlarının yükseldiğini söyleyen, esnafın derdini dinleyen Demirci “Esnaf artan maliyetlerin altında eziliyor. Tarlada üretici, çarşı, pazarda esnaf artan maliyetler yüzünden üretemez, ürettiğini satamaz durumda. Kar marjı neredeyse sıfırlanmış, ürettikleri ürünler satış olmadığı için ellerinde çürüyor. Halk tane ile domates, salatalık alır hale gelmiş. Bu zulümdür” dedi. 

HESABINI HALK SORACAK  

Bayram öncesi çoluk çocuğuna bayramlık alma hayalleri kuran ailelerin fiyatlar karşısında ezildiğini vurgulayan CHP’li Demirci “Eskiden bayramlar heyecanla karşılanırdı. Şimdi vatandaşlar hüzünlü ve mutsuz. Maalesef çocuklarına bayramlık almayı bırakın, karınlarını doyurabilmek bile çoğu vatandaş için imkansız hale geldi. Yarı aç yarı tok uyuyan çocukların hesabını ilk seçimde halk soracaktır. Dört yanından bereket fışkıran bu cennet memleketi üretemez hale getirenler, aldıkları vebalin altında ezilecek, sandığa gömülecektir. İşte bu toplum için gerçek bayram o zaman gelecektir” diyerek, yaşanan ekonomik krizin iktidarın eseri olduğunu söyledi. 

,

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

,

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL