Yaşam

Poligon Denizli Açıldı

Poligon Denizli Açıldı

Denizli’nin ilk poligonu Poligon Denizli Merkezefendi İlçesi Saruhan Mahallesi’nde hizmete açıldı. 2 bin metrekare alana kurulu, Uluslar arası Atış Tüzüğü’ne uygun bir şekilde inşa edilen tesiste güvenli atış yapılabiliyor. Denizlililer, güvenlik önlemlerinin çok sıkı tutulduğu Denizli Poligon’a yoğun ilgi gösteriyor.

Denizli’nin ilk poligonu olan Poligon Denizli, Merkezefendi ilçesi Saruhan Mahallesi’nde hizmete açıldı. Kısa süre önce hizmete başlayan Poligon Denizli’ye silah meraklıları da yoğun ilgi gösteriyor. 2 bin metre kare alana kurulu olan Poligon Denizli’de 5 atış yolu bulunuyor. 10-15-25 metrelerde atış imkanı sağlayan modern poligon, Uluslar arası Atış Tüzüğü’ de uygun bir şekilde inşa edildi. Sekme önleyici ahşap ve çelik sekme perdeleri ile donatılan tesiste öncelik, atış yapanların güvenliği dikkate alındı. Atış alanının zemini, sekmeleri önlemek amacıyla kum ile kaplanırken, doğal malzeme kullanmaya da özen gösterildi.

SES ÖNLEYİCİ TEDBİRLER ALINDI

Yine Poligon Denizli’de atış hattı ile hedef hattı üzeri çatı ile kapatıldı. Ayrıca atış hattı ara panelleri, çelik ile kuvvetlendirildi. Yangına ve ses önleyici tedbirler de üst seviyede…

GÜVENLİ VE RAHAT BİR ORTAMDA ATIŞ İMKANI

Poligon Denizli yönetiminden yapılan açıklamada, “Poligon Denizli, atıcıların güvenli ve rahat bir ortamda atış yapmaları için tasarlandı. Atış öncesi tüm atıcılara güvenli atış hakkında kısa bilgilendirme yapılıyor. İlk defa atış yapacak atıcılar, içinde temel silah bilgisi ve atış teknikleri eğitimi veriliyor.Talep eden atıcılara ileri düzeyde atış teknikleri eğitimi uzman personel aracılığıyla ücretsiz olarak veriliyor. Burada insan ya da hayvan silüetli hedef bulunmaz. Bu noktaya özellikle değinelim. Poligonun her noktasında misafirlerimizi yönlendiren, bilgilendirici tabelalar bulunmakta. Aynı zamanda atış öncesi ve sonrası misafirlerimiz için bir kafeteryamız var.Hoşça vakit geçirebilirler” ifadelerine yer verildi.

Haber: Kubilay Demir

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL