Yaşam

Rektör Kutluhan’dan Ramazan Bayramı Mesajı

Rektör Kutluhan’dan Ramazan Bayramı Mesajı

Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kutluhan, Ramazan Bayramı münasebetiyle bir mesaj yayımladı. Mesajında, aziz milletimizin en büyük hasletlerinden bir tanesinin yardımlaşma ve muhtacın yanında olmak olduğunu hatırlatırken, bu mübarek ay ve günlerin; barış, huzur ve esenlik getirmesini temenni etti.

“Manevi bir huzurla idrak ettiğimiz, 11 ayın sultanı mübarek Ramazan ayını tamamlayıp, gönüllerimizde önemli yer tutan; sevgi, saygı, hoşgörü, dayanışma, birlik olma gibi ulvi değerleri hissetmeyi sürdüreceğimiz Ramazan Bayramına erişmenin mutluluğunu hep birlikte yaşıyoruz.

Bayramlar; mutlulukların paylaşıldığı, birlik, beraberlik, kardeşlik, dostluk duygularının güçlendirildiği, insanların kaynaşmasına vesile olan müstesna günlerdendir. Bu özel günlerde, kırgınlıkları, dargınlıkları, küskünlükleri geride bırakmalı; kimsesiz, hasta, yaşlı ve yardıma muhtaçları ziyaret ederek, gönüllerinde umut çiçeklerinin yeniden filizlenmesine vesile olmalıyız. Bilindiği gibi aziz milletimizin en büyük hasletlerinden bir tanesi yardımlaşma ve muhtacın yanında olmaktır. Bayramlar da bu güzel duyguları yaşama ve yaşatmak için her birimiz için önemli bir fırsattır.

Ramazan Bayramı vesilesiyle tutulan oruçların, verilen fitrelerin, yapılan ibadet ve duaların Allah katında kabul olmasını diliyorum. İçinde bulunduğumuz bu mübarek ay ve günlerin, başta ülkemize, İslam dünyasına ve tüm insanlığa barış, huzur ve esenlik getirmesini, dünyanın çeşitli bölgelerinde yaşanan acıların da sona ermesini Yüce Mevla’dan niyaz ediyorum.

Bu duygu ve düşünceler ile başta ülkemiz olmak üzere tüm İslam âleminin mübarek Ramazan Bayramı’nı en içten dileklerimle kutluyorum. Ülkemizde huzur içinde bayram kutlayabilmemize vesile olan, mukaddes değerler uğruna canlarını feda eden aziz şehitlerimiz ve kahraman gazilerimizi minnetle yâd ediyorum.

,

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

,

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL