Eğitim

Rektör Kutluhan’ın Projesi ile Kınıklı Merkez Yerleşke Öğrencilere Uygulama Sahası Oldu

Rektör Kutluhan’ın Projesi ile Kınıklı Merkez Yerleşke Öğrencilere Uygulama Sahası Oldu

Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kutluhan’ın başlattığı “Kampüsünü Koruyan Peyzaj Mimarları Projesi”ne katılan Mimarlık ve Tasarım Fakültesi Peyzaj Mimarlığı Bölümü öğrencilerine, Kınıklı Yerleşkesi uygulama sahası oldu. Budama makasını eline alan Rektör Prof. Dr. Kutluhan, öğrencilerin peyzaj çalışmasına katıldı.

Öğrencilerin, derslerde öğrendikleri bilgileri pratiğe dökmelerinin önemli olduğunu her fırsatta dile getiren PAÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kutluhan, PAÜ Kınıklı Merkez Yerleşkesini Mimarlık ve Tasarım Fakültesi Peyzaj Mimarlığı Bölümü öğrencileri için uygulama alanına dönüştürdü. Bu kapsamda “Kampüsünü Koruyan Peyzaj Mimarları Projesi” isimli bir proje başlatan ve kısa bir süre önce Rektörlük Senato Salonunda bir araya geldiği öğrencilere projeyi anlatan Rektör Prof. Dr. Kutluhan, yerleşkesini koruyan ve güzelleştirirken bir yandan da uygulamalı eğitim gerçekleştiren öğrencilerin çalışmasına katıldı. Onlardan gerçekleştirdikleri çalışmalar hakkında bilgi alırken, öğrencilerle birlikte peyzaj çalışması gerçekleştirdi.

Peyzaj Mimarlığı Bölümü birinci, ikinci ve üçüncü sınıfta öğrenim gören öğrenciler, Kınıklı Yerleşkesi içinde yer alan, İnşaat Mühendisliği Binası önünden başlayıp İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesine kadar devam eden, yaklaşık 1 km uzunluğundaki, yürüyüş yolunda peyzaj çalışması gerçekleştirdi. Bu alanda öğrenciler, sütunlu yolun su yolu kenarındaki güllerin çapalanmasını ve yabani ot temizliğini gerçekleştirdi. Ayrıca gölge olması için dikilen ve sarılıcı bitkilerden olan mor salkım hanımeli bitkisinin sarkan dallarını budadı. Peyzaj Mimarlığı Bölümü Öğretim Elemanlarının gözetiminde, uygulamalı eğitim olarak yapılan çalışmalara ayrıca Yapı İşleri ve Teknik Daire Başkanlığında görev yapan mimar ve çalışanlar da destek verdi.

Aralarında henüz birinci sınıfta olan ve daha önce hiç uygulama yapmamış öğrencilerin de bulunduğu geleceğin peyzaj mimarları yaptıkları çalışmalar ile olarak duygularını paylaşırken yerleşkede kendilerine uygulama yapma imkânı sağlayan başta Rektör Prof. Dr. Ahmet Kutluhan olmak üzere Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Necip Atar ve Prof. Dr. İbrahim Kısaç, Mimarlık ve Tasarım Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Murat Zengin ile birlikte öğretim üyeleri ve idari çalışanlara teşekkürlerini ilettiler. Derslerde öğrendikleri teorik bilgileri öğrenim gördükleri alanda uygulamış olmaktan duydukları mutluluğu dile getirdiler.

Rektör Kutluhan: “Vatanı korumak, yaşadığın yeri korumak ve güzelleştirmek ile başlar”

Öğrencilerin gerçekleştirdiği çalışmaları, Rektör Prof. Dr. Ahmet Kutluhan, Rektör Yardımcıları; Prof. Dr. Necip Atar ve Prof. Dr. İbrahim Kısaç, Mimarlık ve Tasarım Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Murat Zengin ile birlikte yerinde inceledi. Öğrencilerden yaptıkları çalışmalar ile ilgili bilgi alan Rektör Prof. Dr. Kutluhan, vatanı korumanın, yaşanılan yeri korumak ve güzelleştirmek ile başladığını hatırlattı. Kampüsünü koruyan öğrencilere verdikleri emeklerden dolayı teşekkür etti. Çalışma alanında gerçekleştirilen pratik eğitimlerin son derece önemli olduğuna dikkat çeken Rektör Prof. Dr. Ahmet Kutluhan, farklı bitki türlerine ev sahipliği yapmasından dolayı Denizli’nin peyzaj bakımından oldukça verimli topraklara sahip olduğunu dile getirdi. Sonrasında budama makasını eline alan Rektör Prof. Dr. Ahmet Kutluhan, öğrencilerle peyzaj çalışması gerçekleştirdi.

,

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

,

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL