Güncel

“Sadece camilerin tanıtıldığı bir hafta değil”

“Sadece camilerin tanıtıldığı bir hafta değil”

Denizli Din Görevlileri Derneği Başkanı Ali Sürücüoğlu, 1-7 Ekim Camiler ve Din Görevlileri Haftası dolayısıyla yayımladığı mesajında; “Camiler ve Din Görevlileri Haftası, sadece camilerin tanıtılıp anlatıldığı bir hafta değildir” dedi.

Denizli Din Görevlileri Derneği Başkanı Ali Sürücüoğlu, 1-7 Ekim Camiler ve Din Görevlileri Haftası nedeniyle mesaj yayımladı. Türkiye’de 1986 yılından beri 1-7 Ekim tarihleri arasında ‘Camiler Haftası’ adı altında kutlanmakta olan bu hafta, 2003 yılından itibaren ‘Camiler ve Din Görevlileri Haftası’  olarak kutlanmaya devam ettiğini belirten Başkan Sürücüoğlu, camilerin ve din görevlilerinin toplumsal hayat ve birlik açısından önemini fark edilmesi açısından bu haftanın kutlandığına dikkat çekti. Başkan Sürücüoğlu açıklamasında şu ifadelere yer verdi: “Gerçekten de camiinin ve din görevlisinin ne anlama geldiğini, ne gibi bir önem taşıdığını fark etmek için bir Balkanlara, bir Kafkas Cumhuriyetleri’ne oradaki insanların bu mahrumiyet içerisinde nasıl hasret çektiklerini görmek yeterli olacaktır. Din görevlimiz cami hizmetleriyle beraber, toplumun içinde olan, toplumun yaralarını saran, bacası tütmeyen ev varsa onun derdine koşan, tedavi edilmesi gereken hasta varsa ilk ona önayak olan, çevre bilincini topluma aşılayan, çalışkanlığı, temizliği duruşu ile ön planda olan bir kanaat önderi, bir gönül doktorudur. Milli Mücadele’de vatanı işgal edilip şanlı bayrağının yerine haçlı bayrağı dalgalandığında, bu şartlarda namaz kılınmaz diye haykırarak İstiklal ateşi Sütçü İmam’la yakılmıştır. Bugün de namazlarından sonra ‘Ya Rabbi! İslam’a ve Müslümanlara yardım et! Devletimizi ve milletimizi her türlü tehlikelerden koru. Dünya da ve ahirette hayırlara nail eyle’diye dua eden isimsiz gönül erleri olan din görevlileri, milletinin iyi ve kötü günlerinde yanında yer alarak gönül bahçelerinde yer bulmuştur. ‘Din adamına hürmet dindendir’ anlayışına sahip Türk milleti de din adamına çok büyük saygı duymuş, sevgi ve ilgisini dün olduğu gibi bugün de esirgemeyerek,  gerekli ihtimam ve itibar gösterilmiştir.”

“Sadece camilerin tanıtıldığı bir hafta olarak görmeyin”

Başkan Sürücüoğlu, “Camiler ve Din Görevlileri Haftası, sadece camilerin tanıtılıp anlatıldığı bir hafta değildir. Din görevlilerinin sıkıntılarının, dertlerinin tartışıldığı, din hizmetini daha yukarılara nasıl götürülmesinin konuşulduğu, camilerin mimari sosyal sorunları, belediyelerle olan ilişkileri, cami, din görevlisi, din gönüllüsü, dernek ve vakıflarla ilgili konuların problemlerin bu haftalar içerisinde konuşulması, değerlendirilmesi çözüme kavuşturulması istişare edilmesi gerekmektedir. Bu haftaların düzenlenmesinin amacı ve asıl hedefi de aslında budur. Bu itibarla, bu hafta vesilesiyle mihrabın ruhunu ve mimberin nurunu taşıyarak din hizmetlerine emeği geçmiş ve ahirete irtihal etmiş,  o yüzü ak, gönlü ak insanları hayırla yâd ediyorum. Rabbimden mağfiretler diliyorum. Yine huzurunuzda görevde olan bütün din görevlilerimize meslektaşlarımıza sağlık afiyet içerisinde başarılı hizmetler diliyorum”  diye konuştu.

 

,

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

,

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL