Eğitim

Akademik ödüller sahibini buldu

Akademik ödüller sahibini buldu

Uşak Üniversitesi başarılı öğretim üyelerini ödüllendirdi

Uşak Üniversitesi “2020 Yılı Genel Öz Değerlendirme Toplantısı” ve “Akademik Ödül Töreni” yapıldı.

Recep Tayyip Erdoğan Kongre ve Kültür Merkezi’nde 3-4 Mart tarihlerinde gerçekleştirilen toplantı, akademisyenleri bir araya getirdi.

Toplantıda Uşak Üniversitesi’nin Ulusal ve Uluslararası başarıları bir kez daha gözler önüne serildi.

Rektör Prof. Dr. Ekrem Savaş açılışta; üniversitelerin Türkiye’nin geleceğini şekillendirecek genç nesiller yetiştirdiğine dikkat çekerek, Uşak Üniversitesi’nin de 30 bine yakın öğrencisi ve çok sayıda akademik personeliyle, Türkiye’nin önemli üniversiteleri arasında yer aldığını belirtti.

Rektör Savaş, “Üniversitemizde 80 Profesör, 81 Doçent ve 286 Dr. Öğretim Üyesinin yanı sıra 211 Öğretim Görevlisi ile 164 Araştırma Görevlisi bulunuyor. Üniversitemiz tüm personeliyle, ülkemizin ve bölgemizin gelişimi adına çalışmalarını sürdürmektedir. 2020 yılında Covid-19 nedeniyle her ne kadar çalışmalarımız bir miktar sekteye uğramış olsa da hemen gerekli tedbirleri alarak eğitim-öğretim faaliyetlerimize, AR-GE, proje, akademik yayın, sosyo-kültürel faaliyet ve fiziki yapılanmamızla ilgili çalışmalarımıza devam ettik.”diye konuştu.

Pandemiye rağmen eğitimin aksamadan sürdürüldüğünü vurgulayan Rektör Prof.Dr. Ekrem Savaş, bu kapsamda 44 bin 397 canlı ders gerçekleştirildiğini, bu derslere yaklaşık 1 buçuk milyon katılım sağlandığına dikkat çekti.

Rektör Ekrem Savaş, 2020 yılında 7+1 ve 3+1 uygulamalı eğitim modeli çerçevesinde, pandemi şartlarına rağmen 79 öğrencinin uygulamalı eğitimlerini firmalarda gerçekleştirdiğinin altını çizerek, öğrencilere yaklaşık 57 bin TL ödeme yapıldığını söyledi.

Bu süreçte birçok ulusal ve uluslararası projenin de başarıyla gerçekleştirildiğini kaydeden Rektör Savaş, bu projelerde en büyük bütçe payını Uşak Üniversitesi’nin aldığını belirtti.

“2020 Yılında Uşak Üniversitesi Dünya Sıralamasına Girdi”

Prof. Dr. Savaş, Webometrics Dünya Üniversiteleri sıralamasında; Uşak Üniversitesi’nin Türkiye’deki üniversiteler arasında 89’uncu, Dünya sıralamasında ise 3 bin 85’inci olduğunu söyledi. Rektör Savaş, SCI mago sıralamasına dâhil edilen Uşak Üniversitesi’nin; 3 bin 896 yükseköğretim kurumu arasında 637, Greenmetric tarafından yapılan sıralamaya dünyadan 900 üniversite girmiş ve Uşak Üniversitesi  “En yeşil kampüsler” sıralamasında da 758’inci olduğunu kaydetti.

Rektör Savaş, Stanford Üniversitesinin koordinasyonunda yürütülen çalışma sonucu yayınlanan “Dünyanın En Etkili Bilim İnsanları” listesinde de Uşak Üniversitesinden üç öğretim üyesinin yer aldığını vurguladı.

“Üniversiteye üç sertifika”

Pandemi koşullarına rağmen, üniversitedeki çalışmaların aksatılmadan yürütüldüğünü belirten Rektör Ekrem Savaş, bu çerçevede Uşak Üniversitesi’nin TS EN ISO 9001:2015 Kalite Yönetim Sistemi sertifikası, Bilgi Güvenliği Yönetim Sistemi sertifikası ile UBATAM, Çevre ve Şehircilik Bakanlığından Çevre Ölçüm ve Analizleri Yeterlik Belgesi almaya kazandığını söyledi.

“Uşak Üniversitesi tasarımda marka oldu”

Bölgesel Kalkınma Odaklı İhtisaslaşma Programı kapsamında Türkiye’de üç alanı kapsayan tek tasarım merkezi olan Deri, Tekstil ve Seramik (DTS) Tasarım Araştırma ve Uygulama Merkezi’nin faaliyetlerine değinen Prof. Dr. Savaş, DTS’nin 11 sanayi kuruluşu ile protokol imzaladığını, 30 farklı sanayi kuruluşu ile işbirliği ve 4 farklı yurtdışı üniversitesiyle ikili işbirlikleri içinde yer aldığını aktardı.

Merkezin 150 den fazla tasarıma imza attığını kaydeden Rektör Ekrem Savaş, 112 Acil Servis personelinin kıyafetlerinin ardından şimdi de Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE), PTT AŞ Genel Müdürlüğü ve Orman Genel Müdürlüğü Orman Zararlılarıyla Mücadele Dairesi Başkanlığı’nın kıyafetlerini yapmaya hazırlandığını müjdeledi.

Uşak Üniversitesi olarak her alanda ve tüm birimlerde yürütülen kalite çalışmalarının hız kesmeden devam edeceğini belirten Rektör Prof. Dr. Savaş, “Kalite Koordinatörlüğümüz koordinasyonunda tüm personelimizin ve tüm birimlerimizin öz verileriyle gerçekleştirdikleri çalışmalar, üniversite misyonumuzun gerçekleştirilmesine önemli katkıda bulunmaktadır. Bu çalışmaları öz veriyle gerçekleştiren koordinatörlüğümüze ve emeği geçen tüm çalışma arkadaşlarımıza sizlerin huzurunda teşekkür ediyorum. Bizler çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Bütün arkadaşlarımızdan Uşak Üniversitesi’ni ileriye götürecek fikir ve öneriler bekliyorum.” diyerek sözlerini noktaladı.

İki gün süren öz değerlendirme toplantısında Uşak Üniversitesi’nin tüm fakülte, yüksekokul ve meslek yüksekokullarının öz değerlendirme sunumları gerçekleştirildi. Oturumların tamamlanmasının ardından, yaptıkları yayınlar ve sağladıkları başarı dolayısıyla ödüle layık görülen akademisyenlere beratları takdim edildi.

Fen, Matematik ve Mühendislik Alanında Akademik Performans Ödülünü; Doç. Dr. Hakan Çalışkan,

Fen, Matematik ve Mühendislik Alanında En Yüksek Etki Faktörlü Dergide Yayın Ödülünü; Doç. Dr. Hakan Çalışkan,

Fen, Matematik ve Mühendislik Alanında Atıf Ödülünü; Doç. Dr. Mehmet Şahin,

Fen, Matematik ve Mühendislik Alanında Lisansüstü Tez Ödülü; Dr. Hasan Çağlayan,

Eğitim, Sosyal ve Beşeri Bilimler, Spor Bilimleri Alanında Akademik Performans Ödülünü;Prof. Dr. Osman Birgin,

Eğitim, Sosyal ve Beşeri Bilimler, Spor Bilimleri Alanında Atıf Ödülünü; Doç. Dr. Hakan Boz

Sağlık Bilimleri Alanında Akademik Performans Ödülünü; Prof. Dr. Rahşan Ilıkçı Sağkan kazandı.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL