Kültür-Sanat

Denizli kebabı konusunda vatandaşın tercihi Varol Gurme

Denizli kebabı konusunda vatandaşın tercihi Varol Gurme

1900’lü yılların başından bu yana marka haline gelen Denizli kebabının lezzeti, kuzularının tazeliğinden geliyor. Denizli’nin Serinhisar ilçesinin dağlarında özenle yetiştirilen, yaşını doldurmamış süt kuzulardan hazırlanıyor ve usta kebapçıların da marifetiyle bizlerle buluşuyor.

Denizli’den yolu geçenlerin tattığı ve tadını unutamadığı Denizli Kebabı, özellikle Varol Gurme’de tercih ediliyor. Denizli’nin bir lezzeti olan Denizli Kebabı gerçekten de yumuşacık ve yemesi çok zevkli! Burayı diğer kebapçılardan ayıran bir özellik daha var, o da mekânın ferah ve çok da sıkışık olmaması, mekânın geleneksel modern mimari çizgisi ise kebabımızı yerken bizlere güzel bir ambiyansta eşlik ediyor.

Varol Gurme İşvereni Can Musa Varol ve 13 yaşında işe başlayan 41 yıllık kebap ustası Mesut Dal

PANDEMİ İLE BERABER DENİZLİ KEBABI PAKET’E GİRDİ

Denizli Kebabını evde hazırlamak mümkün değil, çünkü özel fırınlarda hazırlanıyor. Bu pandemi sürecinde de bu lezzeti bilenler paket servisle evlerine işyerlerine bu restorandan sipariş veriyor. Daha önce paket servis yapmadıklarını dile getiren restoran işletmecisi, pandemi süreci ile beraber artık paket olarak da bu lezzeti evlere ve işyerlerine yolladıklarını ifade ediyor.

Türkiye’nin dört bir tarafından Denizli’ye turistik ya da iş ziyareti için gelenler farklı lezzeti tatmadan şehirden ayrılmıyor.

Geleneksel olarak çift kefeli oturak terazi ile tartıldıktan sonra tahta üzerindeki pidenin üstünde satırla kesilip pide ile birlikte servis edilen lezzet, çatalsız servis ediliyor. Bu özel mekânda ise restoran işletmecisi Can Bey, hak geçmemesi adına kebapları dijital tartıda tarttıklarını ve çatal isteyen müşterilerin ise arzularının yerine getirildiğini ifade ediyor. Yine de söylemeden geçmemek lazım, bu lezzet el ile yenilir ise daha lezzetli olur, aman parmaklara dikkat!

ETLER SÜT KUZULARINDAN HAZIRLANIYOR

Etlerin, özenle hazırlandığını söyleyen Varol Gurme İşletmecisi Can Musa Varol, “Denizli kebabı yaşın doldurmamış süt kuzulardan, En fazla 20 kg olan kuzulardan hazırlanmaktadır. Her kuzudan kebap olmaz, kuzularımız Denizli’nin Serinhisar bölgesinde özel olarak seçtiğimiz çobanlar tarafından özel cinste kuzular yetiştirilmektedir. Bu hayvanlar genelde mera otu ile beslenir ve rakımın yüksekliği sebebi ile Denizli kebabı etinin lezzeti buradan gelir. Hayvanlar kar sularının beslemiş olduğu taze otlardan beslendiği için etleri çok lezzetlidir” dedi.

13 yaşında mesleğe başlayan 43 yıllık usta Osman Emerci

SAKIZ AĞACI ODUNUYLA PİŞİYOR

Kebabın sakız ağacı odunuyla özenle pişirildiğini de kaydeden Varol, “Kebabımız tandır fırınında sakız ağacı odunuyla hiçbir sos olmadan kendi lezzetiyle pişirilmektedir. Denizli kebabını hazırlarken müşterilerimizin arzusuna göre kaburga, but, böbrek yatağı kısımlarından kebabımız doğranmaktadır. Biz burada kebabımızı satarken kilo üzerinden satarız ve kebabı tartarız. Tartılan kebap müşterinin önüne gelmeden önce kemiklerinden ve varsa fazla yağlarından temizlenir. Bu yüzden 1 kg kebapta %30-40 fire ile müşterinin önüne 600-700 gr. net et gelmektedir. Bu oran kuzunun durumuna göre değişmektedir” diye konuştu.

13 yaşında işe başlayan 41 yıllık usta Mesut Dal

ELLE YEMEYİ TAVSİYE EDİYORUZ

“Et, balık, kelle bunlar yenir elle” deyiminden yola çıkarak servisin ilk etapta çatalsız sunulduğunu söyleyen Varol Gurme İşletmecisi Can Musa Varol, “Biz burada restoranımızda Denizli kebabının el ile yenmesini tavsiye ediyoruz. Ancak misafirlerimizden el ile yemek istemeyen olursa tabii ki de çatal bıçak servisini yapıyoruz. Şehrimizin doğal güzelliği olan Pamukkale’yi ziyaret eden değerli misafirlerimiz Babadağlılar iş hanında tekstil alışverişini yaptıktan sonra bizim burada restoranımızda bir de yöresel Denizli kebabımızı yedikleri zaman seyahatleri tamamlanmış oluyor.

Hatta son dönemde Denizli’de artan kayak merkezi ziyaretleri sonrası müşteriler kayak yaptıktan sonra restoranımıza geliyor ve burada protein değeri oldukça yüksek olan ve hakikaten de sağlığa faydası dokunan Denizli kebabımızdan yiyorlar. Bazı sporcular spordan sonra özellikle bu kebabı yemeye geliyorlar, çünkü gerçekten de çok faydalı bir kebap. Ayrıca, Denizli kebabın yanında bizim buranın yanık kokulu ayranını içilmesini tavsiye ediyoruz ”dedi.

İşletmeci Can Musa Varol

“İşimizi büyük bir zevkle yapıyoruz”

Herkesi Denizli Kebabını Varol Gurme’de denemeye davet eden Varol Gurme İşletmecisi Can Musa Varol, “Biz burada restoranımızda yaklaşık 40 kadar personel istihdam ediyoruz.  Denizli’nin tam merkezindeyiz ve burada müşterilerimize hizmet vermekten gurur duyuyoruz. Bu işi zevkle yapıyoruz. Denizli’ye yolu düşen değerli misafirlerimizi restoranımıza ağırlamaktan büyük zevk duyarız. Bu zevki bilenler bilir herkesi işletmemize bekleriz, bunun dışında Denizli çok özel bir şehir; İzmir, Muğla ve Antalya arasında kalan, turizm açısından çok zengin, bir çok tarihi, kültürel eserin yer aldığı nadide şehirlerimizden bir tanesidir, bununla ilgili şehrimizde Termal iyi gelir isimli ayrıca büyük bir proje de yürütülmektedir ” diye konuştu.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL