Dünya

Menderes Tekstil’e “Güvenilir işyeri” Sertifikası

Menderes Tekstil’e “Güvenilir işyeri” Sertifikası

Pandemi sürecinde kuruluş, çalışan ve paydaşlarını bulaş riskinden korumak için gerekli tüm tedbirleri alan ve hijyen kontrolünü sağlayan Menderes Tekstil, bu özelliğini Uluslararası sertifikasyon kuruluşu DQS’den GC-Mark TRUSTED WORKPLACE CERTIFICATE ( Güvenilir İşyeri Sertifikası) alarak belgeledi. Yapılan denetim sonucunda hazırlanan rapor ve belge ile işletmenin koruma görevini eksiksiz yerine getirdiği doğrulandı.

Menderes Tekstil’e, pandemi sürecinde aldığı önlemler ve üretim sürecinde sağladığı hijyen kontrolü nedeniyle,  Uluslararası sertifikasyon kuruluşu DQS tarafından TRUSTED WORKPLACE CERTIFICATE ( Güvenilir İşyeri Sertifikası) verildi. Sertifikasyon sürecinde yapılan denetimlerde, Menderes Tekstil’de alınan önlemlerin küresel uygunluk programının uluslararası gereksinimlerini tam olarak karşıladığı belirtildi.

Menderes Tekstil Genel Müdürü Ali Atlamaz, pandemi dönemi başladıktan hemen sonra yüksek önem taşıyan kararlar alarak süreci kontrol altına aldıklarını söyledi. Çalışan sağlığını maksimum özenle korunmaya çalışırken aynı zamanda müşteri gereksinimleri de titizlikle yerine getirdiklerini kaydeden Atlamaz, bu periyotta yapılan çalışmaların değerlendirilmesi, uygunluğun denetlenmesi ve belgelenmesine karar verildiğini, bunun sonucunda da uluslararası saygın bir sertifikasyon kuruluşu olan DQS’den, GC-Mark TRUSTED WORKPLACE CERTIFICATE (Güvenilir İşyeri Sertifikası) alındığını dile getirdi.

Alınan önlemler ile dünyada salgının kontrol altına alınmaya başlandığını kaydeden Ali Atlamaz, uzun dönemde bir başarı elde edilmesi için,  dünya üzerindeki bütün organizasyonların COVID-19’a adapte olma yolunda hareket ettiğini ifade etti. Atlamaz, “Eğer biz bu yayılımı durdurmak istiyorsak; toplumun tüm kesimleri, kuruluşlar ve işverenler de dahil olmak üzere aktif bir rol oynamalıyız” diye konuştu.

Ali Atlamaz şunları söyledi:

“Güvenli bir çalışma ortamı yaratarak hem organizasyonumuzu hem de çalışanlarımızı koruyabilir miyiz? Evet. Çalışma alanları, ofisler, toplantı odaları, dinlenme alanları, sosyal tesisler, havalandırma ve üretim alanları dahil olmak üzere her alanda pandemiden korunmak için gerekli önlemlerin alındığını, bağımsız denetim ve sertifikalandırma aracılığıyla gerçekleştirilen hijyenik ve güvenilir çevre denetimleri ile ortaya koyduk. Çalışanlarımıza, müşterilerimize ve iş ortaklarımıza global uygunluğumuzu gösterdik. Bunun kanıtı DQS tarafından Menderes Tekstil’e verilen sertifikadır.”

GC-Mark Trusted Workplace Güvencesi

Kullanılan tüm ofis ve üretim alanlarının temiz ve hijyenik olmasını güvence altına alır. Kuruluşun COVID-19 kurallarına uyduğunu doğruluyor ve çalışanlara gerekli tüm ekipmanı sağlar. Bulaşım ve çapraz bulaşım riskini en aza indirmek için organizasyon içinde yiyecek ve içeceklerin depolanması ve tüketimi için güvenli koşullar oluşturur.İyileştirme potansiyelini belirler.Güveni sağlamaya ve sürdürmeye yardımcı olur.

Değerlendirme Kapsamı:

  1. Organizasyonun / çalışanlar üzerindeki etkinin planlanması
  2. Temizlik ve Dezenfeksiyon
  3. Kişisel temizlik
  4. Eğitim
  5. Ulaşım ve Seyahat
  6. Altyapı-Fiziksel Koşullar
  7. Üretim alanları
  8. Bekleme alanları, ofisler, toplantı odaları
  9. Tuvalet
  10. Soyunma Odaları ve Duşlar
  11. Sağlık bölümleri
  12. Yiyecek ve İçecek Tüketilen Alanlar
  13. Atık Yönetimi
  14. Havalandırma

 

 

 

 

 

,

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

,

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL