Güncel

DGC Başkanı Karaçay “Uğur Mumcu’yu Anıyoruz”

DGC Başkanı Karaçay “Uğur Mumcu’yu Anıyoruz”

Korkusuz Kalem Mumcu’yu Katledilişinin 28. Yıl dönümünde Saygıyla Anıyoruz

24 Ocak 1993 tarihinde karlı ve soğuk Ankara sabahında karanlık güçler tarafından arabasına konulan bir bombanın patlaması sonucunda kaybettiğimiz Araştırmacı Gazeteci, Yazar Uğur Mumcu, ülkemizin yetiştirdiği, yeri hiçbir zaman doldurulamayacak bir avukat ve gazeteciydi.

Aydın kimliğiyle yaşamını, ülkemizin çağdaşlaşması mücadelesi veren “Kalpaksız Kuvay-i Milliye’nin rütbesiz neferi Uğur Mumcu, yazıları ve eserleriyle halkının bilinçlenmesine adamıştır.

İnsanlara fikir sahibi olmadan önce bilgi sahibi olmalarını nasihat eden Uğur Mumcu araştıran, sorgulayan ve korkusuzca mesleğini yapan bir gazeteciydi. Emperyalistlerin güç yarışına girdikleri Ortadoğu’da yaşanan gelişmeleri önceden gören bunları korkusuzca dile getirmiş ve yazmıştı.

Türk halkını emperyalistlerin şeytan üçgeninden haberdar eden Uğur Mumcu’yu karanlık güçler, kalleşçe düzenledikleri bombalı suikastla canına kıydılar. Bu suikastın arkasındaki karanlık eller Uğur Mumcu’nun temsil ettiği Kuvay-i Milliye ruhunu yok etmek istediler. Bu topraklarda önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün izinden yürüyen, Kuvay-i Milliye ilke ve anlayışını benimsemiş, Cumhuriyet sevdalıları olduğu sürece çirkin emellerine ulaşamayacaklardır.

Özgürlüğün, tam bağımsızlığın, barışın ve demokrasinin yılmaz savunucusu, Türk basının onurlu ve korkusuz kalemi Uğur Mumcu’yu katledilişinin 28. yıl dönümünde sevgi ve saygıyla anıyoruz.

,

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

,

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL