Yazarlar

Diş Hekimi Erdal Ersan Yeni Yazısı; “Diş Eti Hastalıkları”

Diş Hekimi Erdal Ersan Yeni Yazısı; “Diş Eti Hastalıkları”

DİŞ ETİ HASTALIKLARINDA DİŞ HEKİMİNİZ NASIL YARDIMCI OLABİLİR?

Bazen diş eti hastalığınız olup olmadığını bilmek zordur. Diş eti hastalığı, çok az semptomla veya hiç semptom göstermeden size gizlice gelebilir. Dişlerinizi düzenli olarak fırçalıyor ve diş ipi kullanıyorsanız, diş eti hastalıklarını önlemek için elinizden geleni yapıyorsunuzdur, ancak herkesin ağız hijyeni mükemmel değildir. Diş eti hastalığınız olabileceğini düşünüyorsanız ne arayacağınızı bilmek önemlidir. Bu yazıda, diş eti hastalığının bazı yaygın belirti ve semptomlarını sizinle paylaşmak istiyorum.

Diş ve diş etlerinde şu sorunları yaşayıp yaşamadığınıza dikkat etmelisiniz:

-Fırçalarken, diş ipi kullanırken veya yemek yerken kanama
-Kırmızı, şiş ve kabarık diş etleri
-Fırçalarken, diş ipi kullanırken veya yemek yerken ağrı
-Ağızda kötü nefes veya ekşi bir tat

Diş eti hastalığı tamamen tedavi edilebilir mi?

İyi haber şu ki diş eti hastalığı tamamen tedavi edilebilir çünkü periodontal hastalıkta olduğu gibi dişlerinizi destekleyen kemik değil, sadece yumuşak dokunuz enfekte olur. Diş eti hastalığını tersine çevirmek için mükemmel ağız hijyeni uygulamalısınız. Örneğin:

-Her yemekten sonra ve yatmadan önce dişleri fırçalayın
-Günde en az bir kez, tercihen daha fazla diş ipi kullanın
-Diş hekiminizi diş temizliği için en az 6 ayda bir ve tam diş muayenesi ve röntgen için yılda bir kez ziyaret edin.

Diş eti hastalığı oluşmadan bakteri ve plaklardan kurtulabilirsiniz.

Diş eti iltihabı olarak da adlandırılan diş eti hastalığı, diş eti dokunuzun iltihaplanmasıdır. Dişlerinizdeki plak, diş etleriniz ve dişlerinizin etrafındaki kemik de dahil olmak üzere ağzınızın sert ve yumuşak dokusunu yok edebilen toksinler üreten milyonlarca zararlı bakteri içerir. Fırçalayarak, diş ipi kullanarak ve düzenli profesyonel temizlik yaptırarak, diş eti hastalığı oluşmadan önce ağzınızdaki zararlı bakteri ve plaklardan kurtulabilirsiniz.

Diş eti hastalığınız tedavi edilmezse, dişlerinizi destekleyen kemiği içeren periodontal hastalığa doğru ilerleyebilir. Dişleriniz gevşeyebilir ve onları kaybedebilirsiniz! En azından bir kez periodontal hastalığınız olduğunda ağzınızı temiz tutmanız çok zor hale gelir. Periodontal hastalık ilerler ve ihtiyacınız olan tedavi daha yoğun hale gelir.

Diş eti hastalığınız olabileceğini düşünüyorsanız, yardım almamızın zamanı geldi. Diş etlerinizin ve dişlerinizin sağlığını korumak için eksiksiz bir hizmet yelpazesi var. Gülümsemenizi korumak için diş hekiminizden yardım alın.

Saygılarımla.

Diş Hekimi Erdal Ersan

İmplavizyon Ağız ve Diş Sağlığı Polikliniği

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL